vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Implantul de testicul
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Reconstructie de san
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

LIFTING FACIAL - CHIRURGIE-ESTETICA.RO

DACĂ VĂ GÎNDITI LA UN LIFTING FACIAL Cu cît oamenii îmbătrinesc, efectul gravitatiei, expunerea la soare si stresul zilnic se pot observa mai bine pe fata lor. Cute adînci se formează între nas si gură; linia mandibulei se îngroasă si cade; cute si depozite adipoase apar in regiunea gîtului. Un lifting facial poate opri procesul de îmbătrinire. Ce poate face: "da ceasul inapoi", îmbunătătind cele mai vizibile semne ale îmbătrînirii prin îndepartarea excesului de grăsime întinzînd muschii sub piele si repozitionînd pielea fetei si a gîtului. Liftingul poate fi făcut si impreună cu alte proceduri: lifting de frunte,chirurgia pleoapelor sau a nasului. Dacă vă gînditi la un lifting facial aceasta brosura vă va da notiunile de bază pentru intelegerea procedurii cînd vă poate ajuta, cum se efectuează si la ce rezultate să vă asteptati. Nu poate răspunde la toate întrebările dvs., datorita numerosilor factori individuali si celor ce depind de chirurg. Întrebati tot ce nu ati înteles!

CANDIDATII PENTRU LIFTINGUL FACIAL Cei mai buni candidati la liftingul facial sînt acei pacienti la care fata si gîtul au început sa se lase dar la care pielea si-a mai păstrat din elasticitate si structura osoasă este puternica si bine conturată. Majoritatea au vîrsta cuprinsă între 40-60 de ani, dar liftingul se poate face chiar si la 70- 80 de ani. Liftingul vă poate face să arătati mai tînăr si mai proaspăt si vă poate reda încrederea in dvs.. Nu vă poate oferi o imagine diferita, si nu va poate reda vitalitatea si sanatatea din tinerete. Inainte de a efectua operatia ginditi-va bine la ce va asteptati si discutati cu chirurgul dvs.

TOATE OPERATIILE INCLUD RISCURI … Cind liftingul facial este facut de catre un chirurg plastic, complicatiile sint rare si minore. Totusi, variatiile anatomice individuale, reactia psihica a pacientilor, capacitatea lor de vindecare nu sint mereu complet previzibile. Complicatiile include: hematomul (o colectie de singe sub piele ce trebuie evacuata de catre chirurg), leziunile nervilor ce controleaza muschii fetei (de obicei temporara), infectia si reactii nedorite la anestezie. Vindecarea defectuoasa a pielii afecteaza mai ales fumatorii. puteti reduce aceste riscuri prin urmarirea cu strictete a indicatiilor chirurgului dvs. pre si postoperator.

PLANUIREA OPERATIEI Liftingul facial este o procedura individualizata. In prima consultatie chirurgul va evalua fata dvs., incluzind pielea si oasele si va discuta cu dvs. scopul operatiei. Chirurgul va va controla starea sanatatii si va lua nota de anumite afectiuni ce pot afecta operatia: hipertensiune arteriala, probleme de coagulare a singelui, tendinta de a forma cicatrici vicioase. spune-ti daca fumati sau luati medicamente, mai ales aspirina sau alte substante ce pot influenta coagularea. Daca va decideti pentru liftingul facial, chirurgul va va explica tehnica si anestezia folosite, unde va avea loc operatia, riscurile si costurile. Nu ezitati sa intrebati chirurgul despre tot ce va framinta in legatura cu operatia.

PREGATIREA PENTRU OPERATIE Chirurgul dvs. va va da instructiuni specifice despre pregatirea preoperatorie privind: dieta, fumatul, luarea de medicamente sau vitamine. Urmind cu strictete instructiunile vettti contribui la desfasurare normala a operatiei. Daca fumati este important sa va opriti cu cel putin 2 ssaptamini inainte de operatie;fumatul impiedica circulaatia singelui spre piele si poate influenta vindecarea . Daca aveti parul scurt, lasati-l sa creasca inainte de operatie, astfel incit sa puteti ascunde cicatricile in timp ce se vindeca. Asigurati-va sa fiti insotit la controalele postoperatorii.

UNDE SE VA EFECTUA OPERATIA Poate fi efectuata intr-un cabinet sau in sala de operatie, pacientii necesita internare 1-2 zile, mai ales cind se foloseste anestezie generala. Anumite stari deosebite ca diabetul sau hipertensiunea arteriala vor fi monitorizate postoperator.

TIPUL DE ANESTEZIE Majoritatea liftingurilor facile se fac cu anestezie locala combinata cu sedare pentru a va face sa va simtiti molesita. Veti fi treaz, dar relaxat si fata va va fi insensibila la durere.(oricum veti putea simti un anumit disconfort) .Unii chirurgi prefera anestezia generala.In acest caz veti dormi tot timpul.

OPERATIA Liftingul facial dureaza de obicei cciteva ore sau chiar mai mult daca vi se va face mai mult de o singura procedura. Pentru proceduri extinse, anumiti chirurgi pot programa 2 sedinte separat. Fiecare chirurg abordeaza tehnica in stilul sau. Unii termina complet o parte a fetei si altii se muta dintr-o parte in alta in acelasi timp. plasarea exacta a inciziilor si secventa timpilor operatori depinde de tehnica chirurgului si de structura dvs. faciala. Inciziile de obicei pornesc deasupra liniei de insertie a parului la timple, se extinde in fata urechii urmarind linia de contur a urechii (sau chiar in interiorul cartilajului) si se continua in spatele lobulului auricular spre scalpul inferior.Daca si gitul necesita interventie o mica incizie se va face sub barbie. In general chirurgul separa pielea de grasimea si muschii de dedesupt. Grasimea poate fi excizata sau liposuctionata in jurul gitului si a barbiei pentru a imbunatati conturul. Se plaseaza suturi care vor intinde pielea si vor inchide inciziile;pot fi utilizate clipsuri de metal la nivelul scalpului. Postoperator se poate plasa un tub de dren in spatele urechii pentru a drena toate colectiile ce pot apare Chirurgul va pansa capul complet pentru a reduce edemul si vinataile

DUPA OPERATIE De obicei nu apare un disconfort semnificativ postoperator;daca totusi exista poate fi anulat cu ajutorul mediccamentelor prescrise de chirurg. (durere acuta sau persistenta sau edem marcat si brusc aparut al fetei trebuie anuntata chirurgului dvs. imediat) O anumita amorteala a pielii este normala ;poate dispare in citeva saptaminisau luni.Veti tine capul ridicat pentru citeva zile pentru a reduce edemul. fetei postoperator. Daca aveti pus un tub de dren , se va indeparta dupa 1-2 zile de la operatie. Nu fiti surprins de fata palida, echimotica si umflata pe care o veti vedea.Tineti minte ca in citeva saptamini veti arata normal. Majoritatea suturilor se vor scoate dupa 5 zile. Vindecarea scalpului poate dura mai mult si suturile se vor scoate mai tirziu.

REVENIREA LA NORMAL Va veti ridica intr-o zi sau doua, dar va veti recupera treptat intr-o saptamina. Fiti delicat cu fata si parul dvs., deoarece pielea va fi amortita si mai sensibila, nereactionind normal la stimuli. Chirurgul dvs. va va da instructiuni precise pentru a va relua gradat activitatea normala. Pot include urmatoarele sugestii: Evitati suprasolicitarea fizica, incluzind sexul si munca fizica in casa pentru cel putin doua saptamini; evitati alcoolul, baile cu aburi si sauna pentru citeva luni. Odihniti-va din plin si lasati toata energia corpului dvs. pentru procesul de vindecare. La inceput, fata dvs. va arata si o veti simti ciudat. Trasaturile vor fi distorsionate datorite edemului; miscarile fetei vor fi greoaie si veti fi constient de prezenta cicatricilor. Echimozele vor persista 2-3 saptamini si veti obosi usor. Nu e de mirare ca anumiti pacienti vor fi dezamagiti si deprimati la inceput. De la saptamina a 3-a va veti simti si veti arata mult mai bine. Majoritatea pacientilor se intorc la lucru in 10-14 zile. Daca aveti nevoie folositi un macheiaj cosmetic de camuflaj.

NOUL DVS. "LOOK" Sansele ca sa fiti multumita de liftingul facial sint excelente mai ales daca realizati ca rezultatul nu apare imediat. Chiar si dupa ce edemul a disparut, parul din regiunea timplelor poate fi subtire iar pielea o veti simti uscata si aspra pentru citeva luni. Barbatii vor afla ca vor trebui sa se rada in noi regiuni - in spatele urechii si oriunde a fost transpozitionata o zona cu par. Veti avea cicatrici postoperatorii, dar de obicei ele sint ascunse in par sau in cutele naturale ale fetei si urechilor; estompindu-se in timp. A face un lifting facial nu opreste timpul in loc. Fata va continua sa imbatrineasca in timp si veti dori sa repetati procedura o data sau de doua ori, probabil peste 5 sau 10 ani.

 

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :august 2010

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 
 
   

 

   

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved