vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Implantul de testicul
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Reconstructie de san
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

IMPLANTUL DE TESTICUL - CHIRURGIE ESTETICA PENTRU BARBATI

INFO

  O serie de studii au descris efectele psihologice negative ale pierderii sau lipsei unui testicol. deasemenea alte studii au sugerat ca implantul testicular ( denumit si protezare testiculara) duce la o buna imagine de sine si e asociata cu un unalt grad de satisfactie a pacientului. Am realizat acest ghid in ideea informarii cat mai bine a pacientilor inainte de a lua aceasta decizie.  
 

ISTORIA

Prima inregistrare a realizarii unui implant testicular a fost in 1941 de catre Girsdansky si Newman. Ei au utilizat un implant ovoid Vitallium. Vitallium este un material bioinert realizat dintr-un aliaj de cobalt, crom si molybdem utilizat de chirurgia stomatologica si ortopedica. Raportul lor a fost urmat de altele in care se preciza utilizarea diferitelor materiale cum ar fi lucite, sticla, gelfoam, dacron, polietilena si silicon. Primul produs disponibil a fi si comercializat a fost realizat din silicon si umplut cu gel siliconic. A fost implantul cel mai raspandit intre 1973 si 1992.

CONTROVERSELE PROTEZELOR CU SILICON

Mai intai, sa subliniem, nu exista studii publicate care sa demonstreze ca protezele cu silicon cauzeaza afectiuni.In orice caz intrebarea este daca siliconul sau gelul siliconic ce a fost utilizat poate sa se scurga din proteza si sa actioneze ca antigen....un corp strain ce activeaza sistemul imunitar cauzand o boala autoimuna. O boala autoimuna este acea afectiune prin care sistemul imunitar actioneaza asupra sa cauzand afectiuni ale unor tesuturi care de fapt sunt sanatoase.

INDICATII PENTRU IMPLANT

Implantul testicular este o optiune pentru copii cu testiculul necoborat sau torsionat.Torsionarea reprezinta o rotire extrema a unuia sau ambilor testiculi astfel incat acestia sunt lezati necesitand extractia lor. Si adultii pot avea aceasta torsiune pe langa alte afectiuni sau cancer testicular, toate necesitand extractia testiculelor. Deasemenea in cazul barbatilor cu testicul ft mic si nefunctional implantul de testicul este o optiune vizbila.

ALTERNATIVE LA IMPLANTUL TESTICULAR

Cu toate ca protezarea testiculara poate recrea sau crea doar o imagine cosmetica a scrotului, o alta alternativa la implantul testicular nu exista. Lipsa unui tratament va duce doar la un scrot gol sau partial gol. O alta alternativa ( cu exceptia cancerului testicular) este interventia chirurgicala numita: orchiectomie subcapsulara, prin care se elimina doar testiculul din capsula, iar capsula goala se va lasa in scrot. desi aceasta alternativa ofera o structura a scrotului mai mica, totusi este preferabila situatiei in care scrotul este golit complet.

CONTRAINDICATII ALE IMPLANTULUI TESTICULAR

Exista doar cateva conditii ce pot creste riscurile in cazul implantului testicular sau chiar o pot face imposibil de realizat. Aceste contraindicatii sunt infectiile si cancerul netratat. Este importat de retinut ca implantul testicular este utilizat strict pentru motive cosmetice ( si psihologice asociate) si ca in nici un caz acesta nu are un rol functional.

TIPURI DE IMPLANTE TESTICULARE

Exista 3 tipuri de implante la ora actuala:
1. proteze testiculare Mentor cu solutie salina;
2. proteze testiculare Mentor cu continut usor solid;
3. proteze testiculare Silimed cu gel siliconic;


1.Protezele cu solutie salina –Mentor ( vezi poza)

Aceste dispozitive sunt de aceasi marime, greutate si forma si textura ca un testicol normal. Este disponibil in 4 dimensiuni: extra-redus, redus, mediu si mare.Implantul este realizat dintr-un invelis de elastomer silicon cu o suprafata incretita cu o grosime de aproximativ 0.035 inch. Nu se vede in cazul razelor X.

Dispozitivul este umplut xu o solutie salina in momentul interventiei chiar inainte de implantare.Include la un capat un dispozitiv de umplere ce se inchide automat dupa introducerea solutiei saline sterile. La celalalt capat dispune de un dispozitiv ce va permite sutura si fixarea implantului in interiorul scrotului, daca aceasta se doreste.


2.Protezele cu continut usor solid Mentor (vezi poza)

Acest tip de implant este indicat pentru inlocuirea cosmetica a testiculului in cazul in care acesta a fost eliminat. Greutatea, forma si textura a implantului ushor solid sunt proiectate sa aproximeze testiculul normal, oferind pacientilor o imagine si un sentiment in scrot foarte natural. Acestea au rolul de a ajuta la restaurarea imaginii fizice a pacientilor masculini cu unul sau doua testicule lipsa.

Exista 5 marimi: extramici, mici, medii, mari si extramari. Implantul este realizat dintr-un invelis de elastomer silicon cu o suprafata incretita cu o grosime de aproximativ 0.012-0.018 inch, umplut cu elastomer silicon. Contine de un dispozitiv de fixare a protezei la unul din capetele capsulei.

3.Proteze testiculare Silimed cu gel siliconic;

Implantele tescululare SILIMED sint formate dintr-un invelis facut din elastomer de silicon rezistent chimic si mecanic, care este subtire, moale, cu suprafata neteda asa incit forma, consistenta, densitatea sa fie cit mai asemanatoare cu a unui testicol uman. Toate materialele folosite sint biocompatibile- sint sigure si bine tolerate de corp.

Invelisul de silicon este facut dintr-un compus de dimetil polisiloxan si copolimer de dimetril fluoro silicon. Invelisul de silicon este umplut cu un amestec de elastomer de dimetril metilvinil siloxan cu dimetril metilhidrogen siloxan. Implantele testiculare sint de 5 marimi.

CONSIDERATII CHIRURGICALE

Chirurgia testicolului implica o incizie. Ca si in alte operatii, exista riscuri cum sint infectia, intirziere in vindecare, acumulare de fluid, formare de hematom, singerare si diferite reactii de la anestezie. Aceste complicatii sint rare. Miile colectii de fluide si singe se resorb de la sine.
In plus fata de aceste riscuri , exista riscuri legate de implantele cu ser fiziologic, sau la cele solide din elastomer de silicon. Toate aceste implanturi au acelasi invelis, asa ca toate pot prezenta aceste riscuri.
Exista diferite aborduri chirurgicale acceptate, insa la fiecare pacient se alege varianta indicata individualizata. Trebuie sa stiti ca daca apar complicatii poate fi nevoie si de alta operatie.

PREGATIRE PREOPERATORIE

Pentru orice operatie trebuie sa fiti in forma buna de sanatate. Este impostant sa anuntati chirurgul , in cadrul consultatiei, daca aveti ceva probleme de sanatate.Nu trebuie sa luati aspirina, vitamina c sau alte medicamente pe baza de aspirina cu o saptamina inainte de operatie.
Inainte de operatie veti face niste analize de singe si urina dupa lista care vi se va da la consultatie.
Operatia de introducere a implantului testicular se face de obicei ambulator, nu necesita internare. In cazul pacientilor cu probleme medicale , se poate sa ramina citeva ore internat.
In ziua operatiei veti veni cu o ora mai repede decit ora stabilita , si veti fi insotit de cineva care sa va duca acasa dupa operatie.Operatia va dura intre 30-60 minute; operatia se va face sub anestezie locala , generala sau rahidiana; toate anesteziile sint sigure si eficiente. Toate aceste optiuni le veti discuta cu chirurgul.
Veti ramine in rezerva pentru o ora, sau pina cind va veti simit confortabil sa plecati.

INGRIJIRI POSTOPERATORII

Majoritatea pacientilor vor simti un disconfort local timp de 24-48 de ore dupa operatie.Vi se vor prescrie medicamente pentru durere daca este cazul. Veti avea pansamente pe scrot timp de citeva zile. Probabil va veti simti mai obosit in primele zile, scrotul va fi mai tumefiat, mai sensibilla la atingere. Nu va fi modificata in nici un fel urinarea.
Desi fiecare persoana se reface intr-un timp individual, va veti intoarce la activitatile voastre zilnice intr-o saptamina sau 10 zile. Amintiti-va sa fiti rabdator si sa nu va grabiti cu vindecarea si recuperarea. Daca apar ceva probleme sunati si contactati imediat medicul chirurg, mai ales daca aveti febra, mare, sau daca scrotul se umfla foarte tare, devine dureros si rosu.

PARTICULARITATI DESPRE OPERATIE

Trebuie sa stiti ca implantul testicular ca orice implant nu trebuie considerat pe toata viata. Exista riscul mimim ca sa exista o reactie de respingere din partea corpului, sau ca implantul sa se rupa sau sa curga- in acest caz implantul trebuie schimbat.

Implantele plasate la copii trebuie schimbate pe masura ce creste copilul, sau daca apare infectie sau traumatism in zona.


POSIBILE EFECE SECUNDARE

Raspunsul natural al corpului la orice obiect implantat , este sa-l rejecteze. Reactia de respingere este in functie de biocompatibilitatea materailului din care e facut implantul. Biocompatibilitatea este abilitatea unui obiect sau a unei substante de a se incorpora in tesuturile umane fara a crea o reactie daunatoare. Cu cit e mai biocompatibil un material cu atit mai putin il va respinge corpul.
Cercatatorii cauta in continuu materaile si dispozitive de plasat in corpul uman , cit mai compatibile. Cel mai biocompatibil azi e siliconul, care se foloseste la multe produse.
Ca o reactie naturala la orice dispozitiv plasat in corp, se formeaza tesut cicatricial in jurul implantului. Aceste se numeste capsula. La anumiti barbati, capsula se poate contracta, cauzind o conditie numita contractura capsulara fibroasa. Asta poate duce la intarirea implantului, ducind la durere si disconfort. Din fericire , statisticile medicale arata putine cazuri de contractura capsulara in cazul implantelor testiculare.


SATISFACTIA PACIENTULUI

Principalele complicatii notate sint:
- durere sau disconfort apar in 10% din cazuri;
- tumefiere temporara in 3%;
- extruzionarea implantului 2% ;
- infectii la 1%
- migrarea sau pozitionarea proasta in 2%;
- 1 din 30 au necesitat o noua operatie la 1 an, majoritatea pt. extruzionarea implantului.

Eficacitatea implantului depinde de :
1 . masuratorile medicului asa incit sa semene cu testicolul natural.
2.aspectul cosmetic si consistenta sa fie ca si la celalat testicol

informatii pentru pacienti pe scurt [detalii]

 

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :august 2010

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.
 
 
 

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved