vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Implantul de testicul
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Reconstructie de san
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

CORECTAREA CICATRICILOR- CHIRURGIE-ESTETICA.RO

Chirurgia plastica este o specialitate chirurgicala ce tinde sa imbunatateasca functiile fizice sau sa diminueze deformitatile sau cicatricile rezultate din accidente, boi sau defecte congenitale. Cuvantul "plastic" vine din limba greaca si inseamna a modela. Corectarea cicatricilor prin chirurgia plastica poate imbunatatii sau minimaliza cicatricile, restaura functiie si corecta deformarii aparute in urma accidentele sau postoperatorii.

Consideratii preoperatorii Cand pielea este distrusa, tesutul cicatricial se va forma odata vu vindecarea pielii .Marimea, profunzimea, localizarea ranilor, varsta, ereditatea si caracteristicile pielii (culoarea sau pigmentatia) pot contribuii la marimea cicatrici. Tehnicile chirurgicale moderne au redus incidenta cicatricilor postoperatorii diforme si au crescut posibilitatile de tratament. Cicatricile pot avea urmatoarele simptome: pruritul si sensibilitatea marcata ce pot fi tratate cu succes prin aplicarea unor creme sau steroizi. O cicatrice ce initial este mare si hipertrofica poate in timp sa devina mai putin evidenta. Pentru aceste motive, chirurgia pentru tratarea cicatricilor nu va avea loc inainte de cateva luni sau mai mult de un an de la vindecarea ranii. Expunerea excesiva la soare duce la hiperpigmentatia cicatricii; afectand operatia de corectie ulterioara. Consultatia este primul pas. dupa ce va examineaza, chirurgul va discuta metoda de tratament, va va explica detaliile specifice dvs, tehnica folosita , tipul de anestezie, unde va avea loc operatia si ce realizari se pot obtine. Factorii aditionali inainte de a va hotari pentru operatie trebuie deasemenea discutati: costurile si riscurile. Mii de corectii de cicatrici se efeectueaza in fiecare an, totusi, trbuie sa fiti constient de potentialele riscuri si de complicatiile asociate: infectia, hematomul si reaparitia cicatricii (fiind rare si putand fi tratate). Riscul complicatiilor poate fi redus, daca respectati indicatiile date de chirurg. Costurile variaza foarte mult datorita complexitatii interventiilor. Cheltuielile auxiliare depind de tipul de anestezie folosita. Daca operatia se face pentru a reduce cicatricile postraumatice sau pentru a imbunatatii aptitudinile pacientului (in cazul unui handicap) costurile vor fi partial sau total acoperite de asigurari.

Procedura chirurgicala Exista numeroase abordari ale corectiei cicatricilor. Tehnica folosita depinde de tipul de tesut si de ce considera chirurgul adecvat. Operatiile se efectueaza in sala de operatie si daca e cazul, pacientul va ramane internat.

Cicatrici hipertrofice - dezvoltarea excesiva a tesutului cicatricial la niverlul unei incizii sau a unei placi. Are culoarea rosie, textura groasa si este supradenivelata fata de tesuturile din jur. Deseori, o cicatrice de acest tip va deveni mai aplatizata, mai moale, mai acceptabila in timp ca aspect. Daca este indicata operatia se poate efectua cu anestezie locala sau generala, depinzind de localizarea cicatricii. Intr-un caz tipic, chirurgul va face incizia pentru a permite indepartarea tesutului in exces din cicatrice. Ocazional tesutul restant este repozitionat astfel incat pielea se va vindeca. rana este inchisa cu suturi fine si ulterior se aplica un pansament.

Cicatrici cheloide - cicatrice hipertrofica ce difera in culoare si textura de tesuturile inconjuratoare. Spre deosebire de cicatricea hipertrofica, creste peste marginile plagii, aratand ca o tumora. In operatia clasica de indepartare a cheloidului, cicatrice este excizata la nivelul unde se intilneste cu tesutul normal. Plaga este suturata in doua straturi, in profunzime cu fire absorbabile si la piele cu susturi fine. O grefa de piele este deseori utilizata pentru a evita sa intindem marginile plagii. pentru a reduce riascul unei noi cicatrici se aplica un pansament compresiv peste plaga. In anumite cazuri, tendinta de a dezvolta cheloizi creste cu varsta

Cicatrici postcombustionale- rezultate din arsuri sau alte accidente ducand la pierderi mari de piele fiind de obicei hipertrofice si cauzand redori articulare (limitarea miscarilor de flexie si extensie in articulatii). Cand a fost doar o pierdere minima de piele, cicatrice hipertrofica se poate exciza si cantractura eliminata, pacientul fiind sub anestezie locala sau regionala. Daca contractura este de mult timp, este necesara fizioterapie postoperator pentru a restabili functiile normale complete. Cand s-a scos o cantitate mare de piele sau cand o cocatrice subtire nu se vindeca, chirurgul va folosi tehnica grefarii de piele sau a lambourilor. Chirurgia lambourilor este complexa implicand mutarea pielii, a tesutului adipos subcutanat, vasele sanguine si uneori muschii si oase, dintr-o parte a corpului in zona afectata. Ambele metode se iau in considerare pentru a imbunatatii functia si nu din considerente estetice, deoarece pielea transferata nu se va potrivi perefect ca textura si culoare cu cea din jurul defectului. Pentru a obtine rezultate estetice sunt necesare operatii ulterioare de corectie.

Cicatricile fetei - Sunt mai evidente datorita localizarii. Deoarece o cicatrice ce intersecteaza pliurile naturale ale fetei este deseori mult mai deranjanta decat una paralela cu aceste linii, tratamentrul include si schimbarea directiei pentru a o face mai putin observabila). Operatia se face cu anestezie locala. Se excizeaza cicatrice apoi se utilizeaza "Z-plastia" pentru a crea doua lambouri tegumentare, cate unul pentru fiecare parte a plagii rezultate. Lambourile sunt rearanjate la un unghi diferit pentru a urma cat mai fidel conturul fetei. Plaga se inchide cu suturi fine si se aplica un pansament. Firele se scot la 5-7 zile de la operatie. Anumite cicatrici faciale se pot trata utilizand tehnica numita dermabrazie. Punctele cele mai proeminente ale cicatricii sunt indepartate, lasand o suprafata mai neteda Nu sunt necesare suturi si plaga este acoperita cu pansament temporar. Se va forma o crusta dupa indepartarea careia va apare o piele noua subtire si delicata de culoare rosie ce ulterior se va estompa.

Recuperarea postoperatorie Pacientii trebuie sa fie avizati ca operatia nu duce la indepartarea completa a cicatricei ci doar imbunatateste aspectul ei. Gradul de imbunatatire depinde de numerosi factori ca directia si marimea cicatricii, factori ereditari, varsta, tipul pielii si culoarea. Desi va veti reveni rapid dupa operatie chirurgul va va sfatui sa va reluati gradat aactivitatea. Decizia cand sa va intoarceti la lucru depinde de cat de repede va vindecati si de cum va simtiti.

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :august 2010

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.
 
 
   

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved