vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Reconstructie de san
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

ARTICOLE - CHIRURGIE-ESTETICA.RO
PORTAL: Rinoplastia si aspectele psihologice
   
We comply with the HONcode standard for health trust worthy information:
verify here.
   
 

Consideratii psihologice in rinoplastie

                Toate simptomele si nemultumirile au un aspect psihosomatic, dar proportia  elementelor “psihic” si “somatic” ale unei tulburari este puternic variabila. Chirurgia estetica este intotdeauna o forma de chirurgie psihologica. Pe de o parte, poate elibera pacientul de suferinta si stresul unei anomalie faciale, sau a unei diformitati perceputa ca un stigmat. In acest mod, operatia poate contribui la un sentiment nou de multumire de sine, facand pacientul fericit. Pe de alta parte, chiar si o rinoplastie reusita, care face pacientul mult mai atractiv fizic, nu poate rezolva problema sa reala. Poate fi, de exemplu, faptul ca pacientul proiecteaza problemele de interactiune sociala intr-o problema organica.  Acesti pacienti se asteapta ca rezolvand o problema estetica sa rezolve si conflictele care, cred ei, ca sunt cauzate de conditia fizica. Rezultatul acestui fapt poate fi nerecunoasterea reusitei operatiei, pentru ca nu au fost rezolvate celelalte probleme.
                Principalele avertismente si posibilele contraindicatii ce apar in cazul septorinoplastiei estetice sunt enumerate in continuare.
Potentialele probleme ale pacientilor

  • Aveti grija daca observati o discrepanta intre o anormalitate fizica usoara si un nivel crescut al stresului la pacient (“ Nu mai suport sa ma uit la mine insumi!”). Daca examinarea fizica duce la concluzia subtila ca nu este absolut necesara o interventie chirurgicala, atunci asta poate insemna ca pacientul are tulburare dismorfica corporala. Aceasta tulburare este prezenta in procent de 4,5- 7% la persoanele ce au ca scop efectuarea unei operatii estetice. Pacientii cu aceasta tulburare sunt nemultumiti cu rezultatele interventiei, le lipseste intelegerea si sunt nerabdatori sa isi faca un retus dupa prima operatie. Se poate folosi o scala standardizata pentru a evalua pacientii cu tulburare dismorfica corporala, lucru prioritar la prima operatie.
  • O preocupare obsesiva fata de un defect imaginar sau o usoara anomalie fizica.
  • Preocuparea pentru defectul imaginar cauzeaza un stres semnificativ sau deteriorarea aspectelor sociale, ocupationale sau din alte categorii ale vietii personale.
  • Preocuparea nu poate fi explicata de alte tulburari mentale, cum este insatisfactia fata de imaginea intregului corp ( ca in anorexia nervoasa).

                                Un scor de 3 la aceste criterii (1= nu, 2= poate, 3= da) justifica diagnosticul de tulburare dismorfica corporala. Un scor de 2 la oricare din criterii poate fi o indicatie de tulburare dismorfica corporala. In aceste cazuri este indicat un consult psihiatric, iar pacientul nu este considerat un candidat la rinoplastie.

  • Nu exista rinoplastie “ simpla”. Cu cat problema anatomica este mai mica, cu atat mai mari sunt asteptarile pe care chirurgul trebuie sa le intampine. Expectatiile nerealiste ale unui pacient cu trasaturi perfectioniste sunt un semn ca operatia trebuie reconsiderata.
  • Orice operatie, in special cele alese din initiativa proprie de catre pacient, presupun o motivatie si o decizie clare din partea acestuia. Orice incertitudine legata de interventie se poate clarifica printr-o discutie verbala. Nu este rostul chirurgului sa gaseasca o motivatie pentru ca pacientul sa faca interventia. Pacientii nemotivati nu trebuie sa faca operatia.
  • Sunt candidati ai operatiilor estetice care merg de la un doctor la altul, pentru a gasi pretul cel mai bun. Vanatorii de ocazii sunt candidati slabi pentru ca sunt reticenti in a imbratisa o relatie de incredere doctor- pacient si tind sa isi reinceapa vanatoarea cand cea mai mica problema apare. De asemenea, acesti pacienti vor incerca prin diverse cai sa-si recastige dupa operatie cheltuielile.
  • Motivatia pentru o rinoplastie cosmetica poate fi neclara in cazul pacientilor ce par neingrijiti sau dezinteresati de infatisarea lor. Acestor pacienti ar trebui sa li se spuna intai ca infatisarea lor ar putea fi imbunatatita prin haine, coafura, machiaj sau prin consiliere in frumusete si atunci operatia ar putea sa nu mai fie necesara.
  • Fiti atenti la pacientii care s-au operat deja in alta parte si vin la dumneavoastra pentru un retus. Intotdeauna este mai bine ca acelasi chirurg sa realizeze ambele interventii: operatia originala si retusul. O situatie si mai dificila este atunci cand chirurgul retuseaza in timp ce pacientul este implicat intr-un proces cu chirurgul ce a realizat operatia originala.

                Din fericire, pacientii tipici pentru rinoplastie sunt motivati, optimisti si cooperativi. Gradul de satisfactie in ceea ce priveste rezultatul interventiei depinde si de genul si varsta pacientului. De exemplu, femeile tinere sunt multumite mai des decat barbatii de varsta mijlocie. Chirurgii sunt atentionati fata de combinatia de factori numita SIMON: single ( singur), immature ( imatur), male(barbat), overexpectant ( asteptari exagerate), narcissistic ( narcisist).

descriere interventiei

consult online

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :mai 2011

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.

 

 
vizitatori:
 

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved