vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Reconstructie de san
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

ANESTEZIA IN CHIRURGIA PLASTICA - CHIRURGIE-ESTETICA.RO
PORTAL- ANESTEZIA IN CHIRURGIA PLASTICA

   
We comply with the HONcode standard for health trust worthy information:
verify here.
   
 


ANESTEZIA : O COMPONENTA NECESARA A CHIRURGIEI

Desi multi pacienti sint anxiosi in ceea ce priveste anestezia, ea este absolut necesara atit pentru o operatie fara probleme cit si pentru recuperarea pacientului.Milioane de pacienti sint supusi la diferite proceduri medicale sub toate formele de anestezie in fiecare an- asa ca nu incercati sa va temeti de acest aspect al procedurii ci incercati sa-l intelegeti mai bine. Astfel va veti simti mai confortabil in toate etapele operatiei. Invatati la ce sa va asteptati ca sa nu fiti surprinsi de multiplele senzatii obisnuite dupa o anestezie: euforie, dezorientare, frison, greata.Stiinta medicala a avansat foarte mult in ultimele decenii reducind mult din timpul recuperarii si a fenomenelor neplacute de dupa anestezie.

DE CE ANESTEZIA E NECESARA?

Anestezia nu e numai pentru a asigura analgezia( lipsa durerii) si imobilizarea pacientului – ci asigura si controlul asupra reactiilor naturale ale corpului la durere si trauma. Desi mintea dvs. poate face diferenta intre taietura unui bisturiu ,introducerea unui ac hipodermic sau a unui cateter venos si o rana accidentala sau intentionata, corpul dvs stie doar ca fost ranit si reactioneaza imediat pentru a repara injuria, a opri singerarea si a vindeca zona respectiva.
Imediat ce ati fost taiati in orice fel sau ati primit o lovitura traumatica ce produce distrugeri de tesuturi , corpul dvs rectioneaza in mai multe feluri:
- tahicardie( creste frecventa batailor cardiace);
- rata respiratiei poate deveni mica si superficiala;
- tesuturile se vor umfle prin acumulare de lichid( edem);
- corpul trimite leucocitele ( globulele albe) sa repare tesuturile;
- daca traumatismul s-a produs in zona ochilor, se intensifica lacrimarea, pentru a mari lubrifierea lor;

Cind primiti orice fel de anestezic, fie local sau general , anestezia suprima aceste rectii pina dupa ce procedura s-a terminat. Fiind sub sedare locala( o injectie in tesuturi) nu veti mai avea dureri pina ce nu se teremina tratamentul local. Proprietatile amnezice ale sedarii constiente si inconstiente asigura lipsa memoriei asupra operatiei astfel incit va veti concentra asupra vindecarii fara a avea memoria asupra salii de operatie si a atmosferei de acolo.Gindul ca persoane straine se vor uita peste corpul dvs. aproape gol poate fi foarte deranjant asa ca anestezia poate sa va ajute sa va relaxati si sa uitati senzatiile neplacute asociate cu operatia.

CUM FUNCTIONEAZA ANESTEZIA

Din pacate nu se stie cum functioneaza anestezia complet dar oamenii de stiinta stiu ca functioneaza – foarte eficient. Acest aspect poate fi enervant . Exista ipoteze si exista certitudini.
Certitudine este faptul ca anestezicele depind de grasimile din corp, de greutate si de concentratiile lor , in ceea ce priveste durata si efectul lor.

Anestezia actioneaza pe 5 cai:
1. ca un analgezic( elimina durerea);
2. ca un amnezic(pierderea memoriei);
3. produce pierderea cunostintei;
4. imobilizarea pacientului;
5. eliminarea sau reducerea raspunsurilor autonome ca tahicardia, hiperventilatia, hipertensiunea, lacrimarea.

Obstructia functiilor senzoriale, reflexe, mentale si motirii sint necesare pentru a opera in siguranta si eficient . Acesti factori cauzeaza eficacitatea anesteziei. Aceste informatii au fost fost oferite pentru dvs. ca sa nu va simtiti coplesit si depasit cind discutati despre anestezie cu chirurgul dvs. Acceptul explicit( in cunostinta de cauza) trebuie sa fie singurul pe care sa-l semnati inainte de operatie.

OPTIUNILE DVS. LA ANESTEZIE

Desi sint mai multe tipuri de anestezie , nu toti chirurgii vi le ofera pe toate. Aveti grija si informati-va despre posibilitatile de anestezie oferite de clinica respectiva, precum si despre dotarile de reanimare.
Exista 4 mari categorii de anestezie:
1. ANESTEZIE LOCALA
2. REGIONALA;
3. SEDARE
4. ANESTEZIE GENERALA;

ANESTEZIA LOCALA: poate fi impartita in 4 grupe-
- dentala( ca si sprayul pe care il primiti pe gingie)
- injectabila( ca injectia pa care o primiti la stomatolog sau pentru sutura simpla a unei plagi)
- oftalmica( picaturi)
- topice( creme, geluri, EMLA)

Anestezia locala de cele mai multe ori folosita in chirurgie plastica , este cind primiti o injectie pentru a amorti aria in care se va face tratamentul.
Anestizia locala este foarte importanta in timpul interventiilor chirurgicale . Motivul pentru care primiti atit injectiile locale cit si sedare , este pentru proprietatile analgezice propriuzise( lidocaina) , simplu sau combinata cu epinefrina( adrenalina) ca si vasoconstrictor pentru a impiedica singerarea precum si sedarea pentru a va relaxa.
EPINEFRINA( ADRENALINA) –este un hormon simpatomimetic care este principalul hormon hipertensiv , secretat de medulosuprarenala , fiind preparat din extracte de suprarenala sau facut sintetic, utilizat in medicina ca stimulator cardiac, ca vasoconstrictor in controlul hemoragiei tegumentare si in prelungirea efectului anestezicelor locale , ca si relaxant muscular in astmul bronsic.
Lidocaina ( xilocaina, xilina) blocheaza impulsurile nervoase prin scaderea permeabilitatii membranei nervoase la ionii de sodiu. Exista multe anestezice locale care difera in absorbtie, toxicitate si durata de actiune.

Anestezicele topice- sint considerate locale , utilizate in pilingul cu laser, indepartarea tatuajelor, remodelarea buzelor, tratamentul ridurilor cu fillere, etc. Cremele anestezice contin lidocaina, benzocaina si sau prilocaina pentru a amorti mucoasa sau pielea inainte de tratament.
EMLA se aplica cu o ora inainte de tratament pentru un efect optim, insa pentru unele proceduri nu e suficient si se face si asociere cu injectare de anestezic.
Precautii in folosirea EMLA in jurul buzelor – pot apare palpitatii sau reactii alergice; nu se aplica in jurul ochilor sau in laceratii.
ANESTEZIE OFTALMICA – considerata tot locala ca si picaturi , amorteste ochii si tesuturile din jur; folosita in general in chirurgia LASIK; unii folosesc si in blefaroplastie sau alte proceduri transconjunctivale.Aceste picaturi actioneaza rapid si trebuie atentie in manevrarea ochilor dupa anestezierea lor , deoarece se pot produce injurii din cauza insensibilitatii lor( mai ales postop.)


ANESTEZIA REGIONALA

Anestezia regionala numita asa pentru ca o regiune a corpului este amortita fara a fi pacientul inconstient.Mai poate fi numita si bloc nervos. Puteti cere de multe ori an. Regionala pentru interventii mai putin invazive si de durata scurta cum ar fi lipofilingul , remodelarea buzelor, tratamentul ridurilor, dermabrazie, etc. Intrebati chirurgul despre aceasta anestezie. Cu acest tip de anestezie , incidentele legate de anestezie sint mult reduse.

SEDAREA

Poate fi cu gaz, orala sau intravenoasa.Pentru IV se va introduce un ac intr-o vena de la mina sau fata interna a antebratului, lasind un cateter plastic in locul sau. Acesata este consuderata o ‘ linie venoasa ‘ pentru administrarea de perfuzii si medicamente, precum si pentru hidratarea in timpul operatiei .
Epinefrina se poate combina cu sedare iv ca si cu injectii locale ; daca sinteti sensibil la epinefrina veti avea o senzatie ca si cum ati baut prea multa cafea. Puteti simti asta si cind mergeti la stomatolog sau daca aveti astm. Veti simti ca va e frig si veti avea frison supa , daca sinteti sensibil la epinefrina. Multi oameni nu simt nimic deosebit. Discutati cu chirurgul daca va stiti sensibil la epinefrina sau daca aveti probleme cardiaca de oreice fel . Anestezistul poate interpreata palpitatiile ca o problema serioasa si sa exagereze in reactii. Discutati despre toate problemele dvs. medicale cit si despre toate nelamuririle.
De obicei vi se va da si sedare odata cu anestezia locala. Sedarea ajuta proprietatile anestezice – relaxare si pierderea memoriei celor intimplate in sala de operatie impreuna cu lipsa durerii dupa ce va veti trezi.
Pentru sedarea cu gaz- este vorba de un gaz inhalator acelasi ca si in anestezia generala dar in doze mai mici, ce incorporeaza lipsa durerii, proprietatiel amnezice. Sedarea cu doze mici de gaz se poate asocia cu injectiile locale sau regionale pentru a fi perfect eficiente. Avantajul sedarii cu gas in doze mici este ca in momentul in care se indeparteaza masca de pe fata, va veti reveni la normal in citeva minute, fara dureri daca se asociaza si anestezic local .

Sedarea lichida- exista sedative orale si lichide.De multe ori copiilor li se da sedare orala sau sub forma de supozitoare intrarectale. Aceste variante pot fi folosite si in cazul adultilor.

ANESTEZIA GENERALA
Anestezia generala poate fi fie prin inhalare de gaz anestezic fie prin lichide PE CALE VENOASA.Anestezia generala scade abilitatea corpului de a respira singur de aceea se face si intubatia endotraheala.
Anestezia generala nu este inca perfect inteleasa. Dar sint mai multe ipoteze despre cum functioneaza:
- agenti blocanti neuromusculari;
- pierderea cunostintei ;
- cortexul cerebral;
- agenti inhalatori pentru a controla raspunsul autonom si a produce analgezia si amnezia;
- benzodiazepine pentru efectul antianxios si amnezic.
- Obtructionarea conducerii nervoase;
- Intreruperea transmiterii sinaptice;

De obicei pacientii acuza senzatie de greata pentru care se dau medicamente antiemetice fie sub forma de solutie fie ca si pastile.

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :august 2010

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti

 

 

 

 

vizitatori:
 

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved