vizitatori:
 

Selecteaza Operatia

Abdomen
Riduri si pleoape
Barbati
Botox
Buze
Cicatrici
Expandarea
Remodelarea barbiei
Penis
Lifting de san
Lifting facial
Liposcutie
Reducere de san
Urechi - remodelare
Peeling chimic
Peeling facial si chirurgia laser
Reconstructie de san
Marirea de san
Nas - remodelare

Google


cauta in portal

SITURI PARTENERE

Chirurgie plastica  

www.chirurgie-estetica.ro

www.rinoplastie.com

www.cosmetic-surgery.ro

www.cosmetic-surgery-europe.com

O 9 zi

 

ARTICOLE - CHIRURGIE-ESTETICA.RO
PORTAL: Circumcizia: (argumente pro si contra)
   
We comply with the HONcode standard for health trust worthy information:
verify here.
   

 

Circumcizia reprezinta îndepartarea chirurgicala a tegumentului si a mucoasei care acopera glandul (capul penisului), acest dublu învelis, se mai cheama si preput.

Rolurile preputului: protectiv, senzorial si sexual.

La sugar, preputul are rol de protectie impotriva materialelor cu care copilul este infasat si a materiilor fecale. Partea interna a preputului, sii frâul preputului au rol senzitiv in timpul actului sexual. Pielea este mobila si reduce nevoia delubrifiante în timpul copulatiei.

De ce se face circumcizia?
Motivatia poate fi de natura medicala sau religioasa

Cele medicale sint:
1- Se crede ca un penis cicumcis este mai curat si mai usor de mentinut curat decît la un penis intact la care sub preput se aduna smegma (un substanta naturala compusa din celule tegumentare moarte, flora bacteriana naturala ti secretia naturala care contine printre altele si Lizozim).

2- Risc mai scazut de infectii ale tractului urinar, ce pot avea cosecinte serioase, risc redus de cancer de penis care e o forma rara de cancer ce apare în general la persoane mai în vârsta. Medicii nu indica circumcizia în mod preventiv împotriva cancerului, si totusi la persoanele circumcise aceasta forma de cancer este mult mar rara.

3- Risc redus de cancer de col uterin la partenera celor circumcisi. Ultimele studii nu cofirm aceasta afirmatie

4- Risk redus de contactare a anumitor boli transmise pe cale sexuala.

5- In cazul fimozei (preputul este mai “strâns” si nu permite decalotarea penisului), tratamentul radical este circumcizia, dar mai exista si tratamentul cu corticoizi locali si plastii ale preputului.

6- In cazul problemelor serioase locale ca infectiile severe (balanita xerotica obliteranta) sau gangrena, uneori legata de diabet, indicatia medicala este circumcizia.

De ce nu circumcizie?

Cind copilul dvs. va deveni adult, poate prefera sa nu fie circumcis. Lasind preputul la locul lui , parintii respecta dreptul copilului de a avea un corp intact si complet.
Circumcizia poate fi dureroasa pentru copilul dvs
Riscurile circumciziei sint:
1. riscul anestezic
2. hemoragie
3. injuria glandului
4. infectia
5. traume psihice
6. erectii dureroase
7. cicatrici vicioase.

Daca intentionati sa va supuneti baietelul la circumcizie aveti grija sa va adresati unui chirurg cu experienta. Adesea circumcizia e considerata o interventie simpla, fiind realizata de persoane fara calificare si experienta medicala, ducind frecvent la complicatiile amintite mai sus.

Autor:
chirurgie-estetica.ro
 
Actualizat :august 2010

 

Aceste informatii au ca scop introducerea in notiunile de bazã ale interventiei chirugicale. Aceste informatii nu se substituie actului medical sau a consultatiei si nici nu inlocuiete tratamentele de specialitate Informatiile oferite de www.chirurgie-estetica.ro sunt concepute sa vina in sprijinul, si nu sa inlocuiasca relatia existenta intre pacient /vizitator al www.chirurgie-estetica.ro si medicul sau.. Dacã vã ginditi la aceasta operatie, pentru orice nelãmurire si intrebare apelati la medicii specialisti.


 
vizitatori:
 

This web site is © Copyright 2003-2011 chirurgie-estetica.ro , All Rights Reserved